Enige tijd geleden is binnen de Ronde Tafel het idee ontstaan om een bijdrage te leveren aan een voorziening waar iedereen gebruik van kan maken. Een blijvende voorziening om kinderen in Enschede meer aan het bewegen te krijgen. Een ontmoetingsplek creëren om hele gezinnen uit te dagen meer naar buiten te gaan. Met dit idee zijn er gesprekken met de gemeente Enschede gestart en is in samenspraak besloten om de bestaande speelvoorziening in het Wooldrikspark in Enschede te vervangen.
Het Wooldrikspark is één van de mooiste en oudste parken in Enschede. Zowel het park, als de kinderboerderij zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Echter was de bestaande speelvoorziening dit niet. Een mooie kans om daar iets aan te veranderen.
Belangrijke voorwaarde was om kinderen meer te laten bewegen door een grote variatie aan speelaanleidingen aan te bieden. Klimmen, klauteren, spel, rust, creativiteit en ontdekken. Dit voor kinderen in alle leeftijden en in de vorm van een voorziening die ook voor kinderen met een handicap te gebruiken is. Een aantrekkelijke speelvoorziening die voldoende uitdaging biedt aan kinderen heeft ook een aanzuigende werking op gezinnen waardoor er een ontmoetingsplek ontstaat.
Op deze manieren worden ook volledige gezinnen uitgedaagd om naar het park te komen en op deze manier meer te bewegen.
Deze uitgangspunten hebben wij met Lappset besproken. Hun advies was om te kiezen voor een All-in speelvoorziening. Spelen voor iedereen: met én zonder beperking. Veel speelaanleidingen en voldoende uitdaging voor verschillende leeftijdsgroepen. De keuze voor een All-in toestel was dan ook snel gemaakt.
Lappset is erg betrokken bij het hele proces en er zijn korte lijnen in de communicatie. Dit voorkomt vertraging in het proces en het is gelijk duidelijk waar je aan toe bent. Samen met Lappset en de gemeente Enschede hebben wij als Ronde Tafel iets moois gerealiseerd. Een prachtig nieuw speeltoestel in het Wooldrikspark in Enschede. Een voorziening voor iedereen: met én zonder beperking.
Initiatiefnemers van dit project zijn Jeroen Horck & Mark Bonnema.